El cas dels gossos blau brillant de Mumbai, Índia

L’expressió “ser més estrany que un gos verd” ja no serveix al barri de Taloja, a Mumbai (Índia). Allà, el 11 d’agost, es van veure diversos gossos amb la pell blava brillant vagant.

Segons la Junta de Control de Contaminació, les deixalles industrials i els tints que s’abocaven sobre el riu Kasadi eren els responsables del nou color d’aquests gossos. “Va ser espantós veure com la pell blanca del gos s’havia tornat completament blau”, explica l’Arati Chauhan, responsable de Navi Mumbai, una protectora d’animals.

A més es va emetre una ordre de tancament a Ducol Organics Pvt.Ltd, fabricant de diverses pintures, plàstics, pigments, detergents i altres productes, després de descobrir que no s’estaven aplicant les mesures de reducció de contaminació a la planta.

Ara bé, per a la protectora d’animals, el tancament d’una sola fàbrica en una zona en què hi ha 977 és insuficient per a “abordar els problemes locals de contaminació”.

La bona notícia és que els gossos no han experimentat cap efecte advers per a la salut per la contaminació que els ha tenyit de blau. La solució temporal per la qual s’ha optat és una porta temporal per evitar que entrin a banyar-se al riu.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *